Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu OPONUM.COM.PL

Drogi Użytkowniku serwisu OPONUM.COM.PL – w naszym serwisie pozostajesz anonimowy, dopóki sam nie zdecydujesz się ujawnić.

Adres e-mail oraz dane teleadresowe podane przez Ciebie we właściwych polach w trakcie rejestracji Konta klienta, składania zamówienia lub wypełniania formularza kontaktowego, nie zostaną opublikowane.

Polityka plików cookies

Serwis OPONUM.COM.PL – jak niemal wszystkie inne strony www – korzysta z plików cookies w celu usprawnienia jego funkcjonowania.

Dla celów statystycznych serwis OPONUM.COM.PL jest zintegrowany z własnym systemem statystyk oraz z mechanizmami statystycznymi Google Analytics.

Również w celach statystycznych oraz aby skuteczniej docierać do potencjalnych klientów wykorzystuje ciasteczka dostarczane przez Google AdWords.

Jeśli zamierzasz korzystać z rozwiązań dostarczanych przez Facebooka, Twitter lub Google+, to najpewniej jesteś użytkownikiem tych usług – one także zostawiają swoje cookies, więc zapoznaj się z ich polityką prywatności.

Pliki cookies pozwalają również przechowywać informacje o sesji użytkownika.

Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies w swojej przeglądarce – szczegółowe informacje znajdziesz m.in. w jej instrukcji (pliku pomocy) lub zakładce “ustawienia”.

Pliki cookies nie powodują zmian w konfiguracji Twojego urządzenia.

Ochrona danych osobowych

Podanie danych osobowych jest konieczne dla umożliwienia realizacji Zamówienia.

Dane osobowe przetwarzane są jedynie w celu realizacji i obsługi Zamówienia.

Kupujący, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, ma prawo wglądu do swoich danych osobowych, możliwości ich poprawiania oraz usunięcia. Sprzedawca zapewnia każdemu Kupującemu prawo kontroli przetwarzania danych zgodnie z art. 32 ustawy o ochronie danych osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak ich udostępnienia uniemożliwia zrealizowanie Zamówienia Kupującego.

Usługi świadczone drogą elektroniczną

  1. Konto klienta
    Na stronach serwisu OPONUM.COM.PL Użytkownik ma możliwość rejestracji Konta klienta. Rejestracja konta nie jest konieczna dla dokonania zakupów, ale umożliwia Użytkownikowi korzystanie z dodatkowych funkcjonalności ułatwiających dokonywanie zakupów. Na funkcjonalność Konta klienta składa się:
    1.1 możliwość zapisania danych adresowych do wysyłki towaru, tak aby uniknąć konieczności wypełniania formularza zamówienia z danymi dotyczącymi wysyłki towaru przy każdym zakupie w Sklepie internetowym,
    1.2 śledzenie stanu realizacji zamówienia,
    1.3 dostęp do historii zamówień danego Użytkownika,
    1.4 zmiana hasła dostępu do Konta klienta.
    W celu rejestracji Konta klienta Użytkownik zobowiązany jest podać aktywny adres e-mail.
    Użytkownik może podać również dane osobowe takie jak: imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu. Podanie powyższych danych osobowych nie jest obligatoryjne, jednak ułatwia i przyspiesza zakupy w Sklepie internetowym.
    Użytkownik w każdym czasie może usunąć Konto klienta. W celu usunięcia Konta klienta należy wysłać wiadomość z przypisanego do niego adresu e-mail, na Adres elektroniczny, z żądaniem usunięcia konta. Po otrzymaniu wiadomości e-mail z żądaniem usunięcia Konta klienta, zostanie ono usunięte niezwłocznie, nie wcześniej jednak niż po realizacji aktywnych zamówień złożonych przez Użytkownika w Sklepie internetowym.
  2. Live Chat
    Usługa Live Chat umożliwia bezpośredni kontakt z kompetentną osobą w celu uzyskania pożądanych informacji. W celu skorzystania z usługi Użytkownik musi aktywować link znajdujący się na stronie głównej Sklepu internetowego lub na jednej z jego podstron.
  3. Formularz kontaktowy
    Formularz kontaktowy dostępny jest między innymi poprzez aktywację linku znajdującego się pod adresem https://oponum.com.pl/kontakt/ Umożliwia on kontakt z Usługodawcą poprzez wybranie jednej z form kontaktu zwrotnego za pomocą połączenia telefonicznego lub wiadomości e-mail.
    Do skorzystania z formularza kontaktowego konieczne jest podanie imienia, nazwiska, adresu e-mail oraz numeru telefonu.
  4. Udostępnienie strony WWW
    Usługodawca świadczy usługi drogą elektroniczną polegające na umożliwieniu wyświetlania zawartości strony https://oponum.com.pl oraz wszystkich podstron znajdujących się w ramach tego adresu internetowego.

Informacje o polityce prywatności dostawców zewnętrznych:

Google – https://www.google.pl/intl/pl/policies
Więcej o plikach cookies przeczytasz m.in. pod adresem: https://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie.